1. Καπέλα του baseball

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που τα ακούτε, ωστόσο είναι από τις λίγες φορές που τα baseball caps εντάσσονται στις πιο σημαντικές τάσεις της μόδας. Συνήθως προτιμώνται από τις νεαρότερες ηλικίες, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο ή δεσμευτικό για τις μεγαλύτερες.

Τα καπέλα αυτά προέρχονται από έναν μάλλον ανδρικό χώρο, δεδομένου ότι το μπέιζμπολ είναι ένα κατεξοχήν ανδρικό σπορ. Ως απόρροια αυτού, δίνουν ένα πιο ανδρόγυνο, ή, για να το θέσουμε καλύτερα, ένα πιο «ενδιάμεσο-ουδέτερο» look από άποψη φύλου. Κι όλο αυτό μέσα σε εισαγωγικά φυσικά, μιας και δεν είναι πια τόσο αναγκαίο ούτε ολόσωστο να διακρίνουμε τη μόδα, την ένδυση, την υπόδηση, τα αξεσουάρ κ.λπ. σε ανδρικά και γυναικεία.

Anyway. Φορώντας ένα τέτοιο καπέλα ως αξεσουάρ, κυρίως για τις πρωινές ώρες έως νωρίς το απόγευμα, αποκτάτε ένα αθλητικό και casual ύφος. Μπορείτε κάλλιστα να παραλείψετε το μακιγιάζ, ή να ακολουθήσετε μία από τις παραλλαγές του no-makeup make up που περιγράψαμε στις τάσεις της μόδας στο Μακιγιάζ Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. Τέλος, εννοείται ότι προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

2. Ψάθινα καπέλα

Τα φυσικά υλικά είναι για φέτος μια μεγάλη τάση. Έτσι, και στα καπέλα, το εν λόγω υλικό έπαιξε πολύ. Τα κάνει να φαίνονται κομψά και θηλυκά. Είναι ελαφρύ ως υλικό, οπότε και το καπέλο δεν βαραίνει το κεφάλι. Κρατούν σε απόσταση την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία από το κεφάλι και κυρίως από το πρόσωπο. Μπορείτε να τα ταιριάξετε με πάρα πολλές εμφανίσεις σας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μην περιοριστείτε μόνο στο να φοράτε το ψάθινο καπέλο σας στη θάλασσα, διότι αποτελεί ένα υπέροχο αξεσουάρ που αναβαθμίζει κάθε look.

3. Απαλά bucket καπέλα

Έκπληξη για τα καπέλα και γενικότερα για τα αξεσουάρ για φέτος αποτελούν αυτά εδώ τα καπέλα. Τα φορούσαμε πολύ παλιά, άλλες ως μικρά κορίτσια, άλλες στην εφηβεία μας, άλλες ως ενήλικες. Απρόβλεπτα εμφανίστηκαν φέτος πολύ δυναμικά στις πασαρέλες, μην αφήνοντας περιθώρια αποκλεισμού τους από τις top τάσεις.

Προστατεύουν από τον ήλιο, είναι εύχρηστα και βολικά, κοσμούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο το πρόσωπο και το κεφάλι μας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ένα ξεχωριστό στυλ στη συνολική εμφάνισή μας. Σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι δεν μιλάμε για όλα τα bucket hats, αλλά μόνο για όσα έχουν πολύ μαλακή και απαλή ύφανση, κάνοντας έτσι το … αναγκαστικό καπελάκι που μας έβαζε η μαμά μας, μια υπέροχη τάση και ένα μοναδικό αξεσουάρ, full μοντέρνο.

Δεν αρέσουν σε όλες μας, αυτό είναι σίγουρο και καθόλου αρνητικό. Δε γίνεται να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίδιο γούστο. Είναι προσωπικό! Ωστόσο, το γεγονός ότι οι ειδικοί της μόδας τα επαναφέρουν φέτος και τα προβάλλουν τόσο πολύ, θα επηρεάσει προς μια θετική γνώμη πολλούς και πολλές από εμάς.